söndag 17 augusti 2008

Gentlemannen

Vem är mannen som alltid drar ut stolen åt sin flickvän, han som aldrig gör några misstag, alltid vaktar sin tunga och aldrig, aldrig någonsin tenderar att göra något han får ångra?
Denna mannen finns nog endast på projektorduken, men han är ett utomordentligt föredömme när det kommer till pricksäkerhet i uppförande och stil.
Det är förmodligen denna man som alla andra männ önskar att de vore men trotts allt anser omöjlig att efterleva. Men även om det i viss mån är omöjligt att efterlevnad denna fiktiva figur så är han ändå ett ledljus, ett riktmärke när det kommer till eligans. Att hela tiden vakta sin tunga och vara noga med vad man säger är A och O, vilket gäller i alla situationer. Ett illa valt ord kan vara slutet för en relation, speciellt om relationen ligger på ett tidigt stadium. När någon opassande formulering väl har lämnat tungan är den inte lätt att rätta till oavsett hur väl nästa mening är formulerad. Ibland märker man inte själv att man sagt något som den andra personen ansett stötande.
Dessa missförstånd sker ofta vid en nyinled relation med en människa, då man ännu inte riktigt vet hur personen fungerar, dvs humor, intressen, familjerelationer m.m. Så akta dig för att ge dig in på för djupt vatten innan du har lite fler kort på bordet. Att aldrig göra något man får ångra är en praktisk omöjlighet i den reella världen då vi hela tiden ställs inför tusentals val dagligen, vissa mindre andra större, men någon gång händer det att man gör fel val och begår snedsteg. Alla är vi människor och insluts därför i vad man brukar kalla den mänskliga faktorn. Så det enda sättet att minimera antalet snedsteg är att ha huvudet med sig och tänka igenom varje handling och beslut innan de överförs i praktiken.

1 kommentar:

brutaltlagom sa...

Mkt mkt läsvärt, intressant och roande...=)